Završila 12. Škola saksofona u Jaski

Svečanim završnim koncertom polaznika, u subotu 27.travnja završila 12. Škola saksofona u Jaski

Završila 12. Škola saksofona u Jaski

Po dvanaesti put organizirana je Škola saksofona u Jaski u Glazbenoj školi Jastrebarsko, koja je započela u srijedu 24. travnja u 9,00 sati svečanim otvorenjem, a završila u subotu 27.travnja, u 13,00 sati  svečanim završnim koncertom orkestara.

Školu je polazilo 49-ero polaznika iz cijele Hrvatske te dvoje iz Bosne i Hercegovine, u dobi od 9 godina pa sve do onih koji su već i studenti muzičke akademije.

            Svoje znanje prenosili su im kroz četiri dana, vrsni pedagozi i umjetnici : Tomislav Žužak, Gordan Tudor, Nikola Fabijanić, Goran Jurković, Bernard Homan,  umjetnička suradnica Linda Mravunac- Fabijanić te ravnatelj Glazbene škole Jastrebarsko, Dragutin Fabijanić.

            Prvu večer u srijedu,  24. travnja u večernjim satima koncert pod nazivom „Opera-Fantazija“  održao je Bernard Homan na saksofonu uz klavirsku pratnju Daria Sabola, u četvrtak 25. travnja koncert je održao Papandopulo kvartet, i Bruno Philipp na klarinetu,  dok je petak na večer bio posvećen polaznicima škole koji su održali solistički koncert.

U subotu, 27. travnja,  svi polaznici nastupili su na svečanom završnom koncertu komornih, kojom prilikom su im podijeljene i diplome.

            Zahvaljujemo se Ministarstvu kulture i Gradu Jastrebarskom koji su omogućili provođenje Škole saksofona, te svim roditeljima polaznika i djeci koja svake godine s radošću dolaze u Jastrebarsko i sudjeluju u Školi saksofona.

Fotogaleriju možete pogledati ovdje.